About me

Ik ben Lorenzo Tjon, een danser en dansdocent met al heel wat jaren ervaring in de danswereld.
Ik begon te dansen in Suriname toen ik 18 was, toen deed ik breakdance/streetdance.
Niet lang daarna werd ik nieuwsgierig naar andere stijlen.
Ik ging capoeira doen, waar ik naast deze Afro Brazilian Dance Fight ook muziek leerde spelen.
Via mijn medespelers kwam ik in aanraking met de stijlen salsa, bachata, merengue, zouk en klassiek.
Zo belandde ik bij Dansclub Danzson, waar ik na 3 jaar opgeleid werd tot instructeur.
Mijn ervaring op latingebied groeide snel. Eenmaal in Nederland heb ik de docententraining bij Salsaventura, Dancalegria, BrasaZouk etc gevolgd en afgerond.
Naast de latinlessen, geef ik Zumba op verschillende dans- en sportscholen en doe ik dansprojecten op bijvoorbeeld scholen.
Ook geef ik dansoptredens in verschillende stijlen. Tijdens mijn danscarriere tot nu toe ben ik al een aantal keer in de prijzen gevallen.
Zo verdiende ik bijvoorbeeld 2 keer de titel “Beste danser” op het jaarlijkse internationale Beachfestival in Suriname en werd ik 2e bij de Surinaamse versie van “So you think you can dance”.
Om mijn dansskills op peil te houden, volg ik geregeld lessen, cursussen en workshops bij andere docenten, zoals Lars Wensink (Zumba), Willem Engel (Dancalegria), Claudio Gomes, Adilio Porto, Edelmar Pasty, Brian van der Kust, Gilson en Natasha, etc.
De dansstijlen waarin ik les geef zijn: Capoeira, hiphop, breakdance, streetdance, salsa, merengue, Kizomba, Brazilian Zouk en Bachata. Zelf beoefen ik nu ook Modern klassiek, Tango en Samba de gafiera.
Tijdens mijn lessen vind ik het belangrijk dat we respect hebben voor elkaar en voor iedereen op de dansvloer. Een betere danser van je te maken. er is zeker aandacht voor techniek, maar plezier staat voorop.
Misschien tot ziens in de les of op de vloer!